До края на тази година властите в Беларус и Русия ще

...
До края на тази година властите в Беларус и Русия ще
Коментари Харесай

Беларус и Русия ще си сътрудничат в гражданската авиация

До края на тази година управляващите в Беларус и Русия ще вземат редица съответни решения за съдействие в региона на гражданската авиация. Това съобщи в неделя ръководителят на авиационния отдел на Министерството на превоза на Беларус Артем Сикорски пред канала STV.

" Имаме обособена работна стратегия особено за гражданската авиация. Тя е много обемна, има проблеми както от икономическо естество, по този начин и от въпроси на сигурността на полетите, авиационната сигурност, търсенето и спасяването и доста други ", сподели Сикорски. По думите му тези въпроси в този момент се разискват интензивно. " До края на годината би трябвало фактически да издадем подобаващи решения по всички точки ", сподели той.

Сикорски изясни, че страните работят по-специално за понижаване на цените за беларуските превозвачи и тази тематика е много настояща.

" Предлагаме да разгледаме въпроса за каботажа, както товарен, по този начин и пътнически. Тоест опцията белоруските превозвачи да правят полети през територията на Руската федерация. Още един път, както товарни, по този начин и пътнически ", сподели Сикорски.

Припомняме, че двете страни оповестиха от дълго време желание за тясно съдействие в редица сфери.

Едно от последните оповестени общи начинания бе създаването на сателит с подметрова разграничителна способност - оповестено през април.

Също през април, съветският президент Владимир Путин разпореди на съветската галактическа организация " Роскосмос " да провежда нужното образование и полет на борда на съветски галактически транспортен съд за представители на Беларус.
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР